UTSTILLING med Lykketegning hos Galleri Graff AS

 

For meg er dette utrolig stort og jeg gleder meg som et lite barn gleder seg til julekvelden over å se bildene mine henge i ett galleri!

Og det er heller ikke hvilket som helst galleri. Galleri Graff har huset flere kunstnere som; Ari Behn, Jan Aunvik, Thomas Knarvik, Hanne Wewer Melby, Trygve Fjell,Jarle Rosseland, Jan Brænde, Stig Andresen, Harald Kolderup, Nico Widerberg, Gunn Vottestad, Gunilla Holm, Ørjan Righard, Jon Olav Helle, Elling Reitan, Eva Langås, Wanda Hareim, Bjørg Thorhallsdottir, Dang van Ty, Kari Middelton, Svein Rosseland, Ole Dørje, Bente Aarskog, Ingunn Dahlin.

Torsdag 14.november blir det vernissage og sprudlende i glasset. Jeg blir der hele kvelden og du kan kjøpe illustrasjoner innrammet mens du er der! Tenk så fine julegaver da?

Kan du ikke komme torsdag så vil utstillingene henge helt til lørdagen etter. Jeg gleder meg og håper du vil sette pris på bildene!

 

 

Lykketegning ble til etter en liten krusedull laget på et jobbseminar i Oslo av illustratør Ingebjørg Rangøy Sjåland.

Etter å ha publisert illustrasjonen på Instagram, hvor hun fikk flere tilbakemeldinger og ikke minst en bestilling, opprettet hun Facebook- gruppa som hun kalte Lykketegning. Etter massiv respons tok hun først ut permisjon og deretter sa opp jobben som rådgiver i Sarpsborg Kommune for å satse som tegner på heltid. Hun ble også invitert på God Morgen Norge julen 2015.

Siden da har hun livnært seg på å spre lykke over hele landet med sine tegninger og blitt et Facebook fenomen hvor tegningene har nådd ut til millioner av mennesker i inn og utland.  Sarpsborg- jenta har nå tegnet på heltid i et par år og hennes Lykkekopper selges i over 250 butikker over hele landet. 

«Hos Lykketegning er hver illustrasjon laget med hjertevarme og omtanke. Med sterke farger, klare linjer og gode sitater ønsker Lykketegning å få deg til å stoppe litt opp, trekke pusten godt og deretter sette en god kurs videre. Hjertene og smilene er fra meg til deg for å minne deg på at du er skikkelig bra!»

Ingebjørg arbeider med blyant,penn, papir og tusjer. Orginale tegninger blir fargelagt med Promarkers og opptrykk er gjerne laget med et tegneprogram på iPad pro. 

Med en enkel strek får hun allikevel frem en varme og dybde i illustrasjonene sine og hun treffer. Tilbakemeldingene er at de går i rett i hjertet på de som ser de. De betyr noe i hverdagen og kan hjelpe gjennom motgang og tunge stunder. 

Selv om streken er enkel og fargene sterke, så treffer hun det voksne publikum og det er også de hun henvender seg til. 

« Jeg er oppriktig glad i alle illustrasjonene mine. De betyr noe for meg og gjenspeiler nok hva jeg opplever som viktig i mitt liv. Inspirasjonen kommer gjennom menneskemøter, naturen og hverdagslivet. For meg er det viktig at andre skal føle at de er mye verdt og at de er unike akkurat slik de er. Mange ønsker å ha disse påminnelsene i hjemmet sitt og setter stor pris på at jeg også kan lage illustrasjoner etter deres tanker og ønsker. Jeg har alltid vært en visuell jente og elsket å fotografere tidligere og nå prøver jeg å få motivene i hodet ned med tegninger istedenfor. Jeg elsker å gjøre dette og gleder meg til hver ny dag på jobb!» 

Ingebjørg har dekorert årets Rosa Sløyfe kopp og har laget kort for Rosa sløyfe aksjonen tidligere år. 

Hun vant årets produkt i Tilbords 2019 og er stadig aktuell med nye illustrasjoner og produkter. 

 

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.